Egy kis önkritika - miről maradtál le, ha csak az én blogomat olvasod?!

2014.04.01 09:02

 

    Elvileg ennek a blognak nem célja, hogy minden témát érintő fontos eseményről időben tájékoztasson - arra van egy csomó hírportál és profibb blog (na, most végképp porig aláztam magam)... de azért mégis furcsa, hogy jótékony közreműködésemmel (a kezdő blogolók gyermekbetegségei, ugye) lemarad az Olvasó a Víz világnapjáról, a Erdők világnapjáról és a Föld órájáról is...

 

    Teremjen itt ezért egy kis összeállítás arról, hogy mi is történt az elmúlt két hétben!

 

Erdők világnapja (Erdők Nemzetközi Napja):március 21.

    A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) erre az alkalomra egy egyperces videót készített, mely nyolc nyelven elérhető - íme az angol változat:

www.youtube.com/watch?v=gnMgNt3122I

    Weboldalukon legörgetve pedig egy fotógalériát is találsz arról, hogy a világ különböző országaiban hogyan csatlakoztak az eseményhez faültetésekkel gyerekek és felnőttek:

www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/en/

    De a leglátványosabb akció természetesen a Greenpeace-é, akik harcba szállnak a Procter&Gamble-lel és figyelmeztetik, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók, de mi ugyan nem "kajáljuk be"! Hogy az orángutánok és a tigrisek élőhelye megmaradhasson, ehhez az akcióhoz még csatlakozhatsz, az alábbi oldalon:

dirtysecret.greenpeace.org/

 

Víz világnapja: március 22.

    A Víz világnapja alkalmából számos programot szerveztek a vízi közműszolgáltatók, a fövárosi Állatkert, a Duna Múzeum, de sajnos a vizvilagnap.hu oldal már nem érhető el (legalábbis jelenleg), ezért a Magyar Fürdőszövetség honlapját ajánlom, akik a kedvezményes fürdőzés lehetőségén túl még a víz körforgásáról szóló plakáttal és a víz jelentőségét bemutató PowerPoint dokumentummal is készültek, érdemes belenézni (az oldalon legörgetve):

www.furdoszovetseg.hu/hu/hirek/2014-marcius-22-viz-vilagnapja.html

    Ha spórolni akarsz a vízzel, a mosogatást ne folyóvízben végezd, és ha lehetőséged van rá, használj "szürkevizet" pl. WC öblítésekor! Akinek van kertje, az gyűjtheti az esővizet is a locsoláshoz!

    Továbbá ajánlom megnézésre a Rango című animációs filmet, mely túl azon, hogy egy igen találó western paródia, híven tükrözi, hogy milyenné válhat a világ, amikor fogytán van a víz... tudtad pl. hogy az ENSZ közleménye szerint 2030-ra a jelenleginél 40%-kal több édesvízre lenne szüksége a Föld lakosságának?!

 

Föld órája: március 29.

    A WWF idén március 29-ére már szervezett egy Föld óráját, amihez a hivatalos honlap szerint 3314 személy, 73 település és 272 intézmény/vállalat csatlakozott, de talán többen is voltak, akik csak hallottak róla és a sötétben maradva maradtak sötétben ezen a napon.

    Ezt az egy órás takarékoskodást a villanyárammal igazából bármikor beszervezhetjük magunknak, és még tippeket is kapunk hozzá, pl. itt:

www.zold8.hu/index.php/z8-blog/731-71-otlet-a-hatvan-percre-amit-a-fold-orajaval-nyersz

- ez egy profi blog, de figyelmeztetek mindenkit, érdemes lesz hozzám is visszatérni, mert mindenféle tervek szökkentek szárba a fejemben, a blogoláson túl is, szóval látogassatok rendszeresen, hogy LE NE MARADJATOK VALAMIRŐL! :)

/Thaiföld: Gyereknap – részlet Suthas Rungsirisilp fotójából/

 

 

Téma: Egy kis önkritika - miről maradtál le, ha csak az én blogomat olvasod?!

Nincs hozzászólás.

Keresés